NYHEDER 18. MAR 2020 KL. 22:14

Trafikselskaber lukker midlertidigt for det betjente salg i busserne

Af: kollektivtrafik

Buschauffører landet over yder i øjeblikket en stor indsats for at holde den kollektive transport kørende gennem corona-situationen. Busserne er en del af den nationale kritiske infrastruktur, så borgere, der eksempelvis arbejder på sygehuse eller i andre vigtige funktioner, som supermarkeder, kan komme på arbejde. Derfor værner trafikselskaberne om chaufførerne i busserne - senest ved at lukke midlertidigt for det betjente salg i busserne

Trafikselskaberne Movia, Sydtrafik og FynBus - har eksempelvis på linje med detailhandlen - besluttet at tage en række nye initiativer, som skal minimere risikoen for, at chauffører i busserne bliver smittet med corona-virus.

Tiltagene indebærer, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, og at der indføres en hygiejnelinje - markeret med sort tape i gulvet - bag første sæderække, som kunderne bedes respektere.

Begge tiltag træder i kraft fra torsdag 19. marts. Kunderne vil fra denne dato ikke kunne betale med kontanter i busserne. 

Kunderne vil blive informeret ved opslag i og på busserne samt spots på sociale medier. Trafikselskaberne gør samtidig opmærksom på, at det fortsat er kundens ansvar at have gyldig rejsehjemmel.

De tre trafikselskaber opfordrer fortsat passagerne til at sprede sig i bussen - samt holde afstand til chaufføren. Der vil blive lagt skilte på de forreste sæder ved chaufføren, hvor det fremgår, at kunderne bedes benytte andre siddepladserSENESTE NYT

NYHEDER 31. MAR 2020 KL. 10:57
Metroen åbnede i stilhed

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE