NYHEDER 1. NOV 2019 KL. 09:40

Transportministeren ser på Aalborgs kommende Plusbus

Af: kollektivtrafik

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er på besøg i det nordjyske, hvor han klokken 14.00 fredag 1. november bliver fragtet i en minibus sammen med Aalborg Kommunes borgmester for at besigtige den rute, hvor byens kommende Plusbus i fremtiden skal transportere passagerer mellem stoppesteder fra vest til øst gennem Aalborg og den anden vej for at skabe sammenhæng mellem de enkelte bydele

Plusbus er en ny højklasset busforbindelse med ekstra lange busser, som fra 2023 skal åbne dørene for passagerer i Aalborg. Plus-busserne vil på en del af ruten vil have deres egen busbane, der vil være hurtig ind- og udstigning uden trin, og busserne vil blive prioriteret i vejkryds.

Derudover vil den køre på en jævn overflade uden huller og bump, hvilket skal give passagererne en god rejseoplevelse, og så vil der være tale om komfortable og støjsvage køretøjer med plads til mange passagerer.

- Med plusbussen sikrer vi et attraktivt og grønt transporttilbud til passagererne, som ikke alene vil forkorte rejsetiden, men som også vil give en bedre rejseoplevelse. Ruten vil være med til at løse nogle af de trafikale udfordringer, der eksisterer i Aalborg og forhåbentlig tiltrække flere passagerer til den kollektive transport, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Derfor ser jeg meget frem til, at jeg i dag får mulighed for at se dele af ruten, når jeg sammen med borgmesteren stiger ombord i en minibus, der skal fragte os gennem den vestlige del af terrænet.

Fakta om Plusbus-projektet i Aalborg:

  • Plusbus-projektet i Aalborg er en Bus Rapid Transit (BRT) løsning
  • Plusbussen vil køre på en 12 km strækning fra Væddeløbsbanen i den vestlige del af Aalborg gennem Midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital i den østlige del af Aalborg
  • Projektets samlede anlægsomkostninger er på 510 millioner kroner, og staten bidrager med 250 millioner krone
  • Partierne bag aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik (S, SF, RV, Ø og DF) besluttede i februar 2017 at afsætte midlerne til projektet
  • Plusbus-projektet kom på banen, da en tidligere V-ledet regering besluttede at, at Staten ikke skulle være med til at finansiere en letbane i Aalborg.