NYHEDER 2. JUN 2020 KL. 02:00

Persontransport-organisation: Turistbusser og taxier skal med i de fremtidige støtteordninger

Af: kollektivtrafik

Den rapporten om udfasningen af hjælpepakkerne til erhvervslivet i corona-tiden, som en ekspertgruppen bestående af tre professorer fremlagde i den sidste uge af maj, overser ifølge organisationen Dansk PersonTransport umiddelbart at dele af persontransporten vil være hårdt ramt i lang tid og har bydende brug for fortsat hjælp$


Hos Dansk PersonTransport peger man på, at rapporten om udfasningen af hjælpepakkerne har flere gode takter, men understreger samtidig meget kraftigt, at turistbusbranchen i særdeleshed er ramt af grænselukningen, forsamlingsforbuddet, og manglen på udenlandske turister.

Dermed er stort set alle indtægtskilder for turistbusvognmændene forsvundet og årets højsæson, hvor 80 procent af omsætningen for mange operatører skal hentes er i store træk forsvundet som dug for sommersolen.

Derfor er det set ud fra Dansk PersonTransport og organisationens mange hundrede medlemmer meget vigtigt, at turistbusbranchen kommer med på listen over de direkte berørte og/eller sæsonbetonede brancher, der vil have brug for genopretningshjælp efter 8. juli - og også efter august.

Men det er ikke kun turistbusbranchen, der er og vil være “ramt” af corona-virus i lang tid fremover. Det gælder også den del af organisationens medlemmer, der beskæftiger sig med taxi-kørsel.


Taxibranchen blev også ramt meget hårdt, da myndighederne skruede ned for aktivteterne i marts. Turisterne udeblev, og arrangementer blev aflyst. Det samme gjaldt event, og der blev slukket for kørslen ud i nattelivet i samme takt, som restauranter, cafeer, barer, kroer, værtshuse og andet i den branche slukkede lyset.

Taxibranchen har oplevet en nedgang på over 60 procent i aktiviteterne. Derfor er der efter Dansk PersonTransports opfattelse et udtalt behov for fortsat hjælp til genopretning, hvis massekonkurser og tab af arbejdspladser skal undgås.

- Der er nogle gode takter i eksperternes rapport, men jeg kan ikke understrege nok, at det er bydende nødvendigt, at turistbuserhvervet og taxisektoren er med i gruppen, der sikres en eller anden form for genopretningshjælp også efter juli og august, siger Michael Nielsen, der er administrerende direktør i Dansk PersonTransport.Corona